وجبه البيض بالسلكه

    شاطر

    زين الدين
    عضو نشيط
    عضو نشيط

    ذكر
    عدد الرسائل : 31
    العمر : 65
    تاريخ التسجيل : 13/06/2007

    وجبه البيض بالسلكه

    مُساهمة  زين الدين في الأحد 01 يوليو 2007, 2:24 am

    السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
    من المعروف أن وجبه البيض شأ اساسى ومهم جدا للبركاديلو
    إن كان في موسم الفرخ او موسم القلش لوجود نسبه عالية من البروتين
    بالنسبة لموسم الفرخ واجب عليك إعطاء وجبه يوم بعد يوم لوجود الزغاليل فى موسم الفرخ
    وبالنسبة لموسم القلش واجب أيضا إعطائهم الوجبة مرتين في الأسبوع لتعويض الريش المتساقط للقلش
    ولتكون وجبه سهله التحضير بهذا المستطيل الصغير وهو مصنوع من الخشب ومشدود عليه سلك.
    فتحات السلك صغيره وهذا السلك مقاوم الصدأ




    وهذه السلكه تقطع البيض



    وضع البيض على السلكه



    وهذه الصوره توضح بيضه قطعت والثانيه فى مرحلت التقطيع



    وهذه الصوره بعد تقطيع كل البيض



    وهذه الصور توضح كيس وبه دقيق البسبوسه



    وهذه الصوره توضح بعد اضافه دقيق البسبوسه على البيض



    وهذه الصوره بعد مزج البيض



    وهذه الصوره توضع خلطه البيض والبسبوسه فى اناء مطلى
    وتوضع للبركاديلو وتكون وجبه سهله وبها نسبه عاليه من البروتين


    عدل سابقا من قبل في الأربعاء 03 أكتوبر 2007, 9:54 am عدل 1 مرات

    assem
    عضو جديد
    عضو جديد

    ذكر
    عدد الرسائل : 7
    العمر : 53
    تاريخ التسجيل : 14/09/2007

    رد علي موضوع تقطيع البيض

    مُساهمة  assem في الأحد 30 سبتمبر 2007, 5:03 pm

    اولا شكر علي معلوماتك وممكن اضيف جزء بسيط انه ممكن ان نضيف مطحون السبيا وممكن ان نستبدل دقيق البسبوسة ببقسماط مطحون لتقليلا لتكلفة او تجفيف عيش فينو في الفرن وطحنة جيدا واضافتة علي الخليط وممكن اضافة ايضا مبشور الجزر وتبقي وجبة متكاملة للطير وشكرا

    زين الدين
    عضو نشيط
    عضو نشيط

    ذكر
    عدد الرسائل : 31
    العمر : 65
    تاريخ التسجيل : 13/06/2007

    رد: وجبه البيض بالسلكه

    مُساهمة  زين الدين في الأحد 30 سبتمبر 2007, 11:30 pm

    السلام عليكم

    الاستاذ الفاضل / assem
    شكرا على اضافتك
    وبالنسبه لدقيق البسبوسه يعادل دقيق البقسماط
    فى السعر وبالنسبه للفينو وتنشيفه وطحنه
    وبالنسبه للسبيا شئ مهم جدا للكالسم
    لا يفرق كثير بغلاء الدقيق .
    وبالنسبه للجزر شئ مفيد جدا .
    وهذه بعض الصور للجزر












    بعسل الجزر جيدا بالماء الجارى ثم غسل جزره جزره ووضعها للبركاديلو بالهنا والشفاء

    assem
    عضو جديد
    عضو جديد

    ذكر
    عدد الرسائل : 7
    العمر : 53
    تاريخ التسجيل : 14/09/2007

    شكرا

    مُساهمة  assem في الجمعة 05 أكتوبر 2007, 1:27 am

    الاخ الفاضل زين الدين
    اشكرك علي اهتمامك باضافتي وعلي سعة صدرك وشكرا جزيلا

    امير الطيور
    عضو جديد
    عضو جديد

    ذكر
    عدد الرسائل : 12
    العمر : 23
    تاريخ التسجيل : 11/06/2008

    شكرا جزيلا

    مُساهمة  امير الطيور في الخميس 12 يونيو 2008, 9:57 am

    انا عندي مشكله في الفيشر بتاعي مش عارف جنسهم بس انا جبت بياضه وحطيتها لقيت العصفورين بيدخلوا مع بعض وكل شويه بيبدلوا وانا مش عارف بس انا فتحت البياضه لقيت ريش كتييير جواها وانا علي فكره مش حاطت الخوص ولا جريد النخل حطيت نشاره خشب ارجو الرد امير الطيور

      الوقت/التاريخ الآن هو الأحد 22 يناير 2017, 11:12 am